22/11/2016

ILGAZLI KKTC GAZİLERİMİZ BÜYÜK BİR ORGANİZASYONLA ÇIKARTMA YAPTIKLARI TOPRAKLARA ZİYARETTE BULUNDULAR

Ilgaz Belediye Başkanlığımız ve Ilgaz Kaymakamlığınca ortaklaşa düzenlenen organizasyonla 42 yıl sonra KKTC’ye giden Ilgazlı Kıbrıs Gazilerimiz yavru vatanda resmi ve tarihi ziyaretlerde bulundular.

Ilgaz’ımızda yaşayan Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan gaziler Belediyemiz ve Kaymakamlığımızın organizasyonuyla 42 yıl sonra çıkartma yaptıkları topraklara ziyarette bulundular. Gazilere MHP İlçe Başkanı Mustafa YAZIHARMAN eşlik etti.

Dört günlük Kıbrıs ziyaretinde resmi ziyaretlerde bulunan gaziler ilk olarak KKTC Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut ÖZÇINAR’ı ziyaret ettiler. Samimi bir ortamda geçen görüşmede TSK ve gazilere yavru vatana barışı getirdikleri için teşekkür eden Özçınar, barışı sürdürmek adına çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Daha sonra gazilerimiz KKTC’de şehir turuna çıkarak Lefkoşa Barbarlık Müzesi, Maraş Bölgesi, Magosa’da ki tarihi surlar ve mekanları, Karaoğlanoğlu Şehitliğini, Namık Kemal Müzesini, Mavi Köşkü, Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Anıtını, Lala Mustafa Paşa Camiini ve daha bir çok tarihi ve turistlik bölgeleri ziyarette bulundular.

Barış Harekatı sırasında birlikte savaştıkları şehit arkadaşlarının resimlerini gören Ilgaz’lı gaziler duygulu anlar yaşarken, o günleri tekrar yaşadılar. Gazilerimiz bu gurur verici ve duygu dolu gezi için Belediyemize ve Kaymakamlığımıza teşekkürlerini bildirerek geziyi sonlandırdılar.