10/03/2017

İLÇEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR MUTLULUK KAYNAĞI OLAN “ÜNİVERSİTEMİZİN ve ÖĞRENCİLERİMİZİN” HER DAİM YANINDAYIZ

İlçemiz için büyük bir kazanım olan Çankırı Karatekin Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu 2016-2017 Bahar Döneminde 51 öğrenci ile birlikte eğitim öğretime İlçemizde başladılar.

Bilindiği üzere üniversitemiz yoğun ve özverili çalışmalarımızın ardından kurulmasıyla bizlere ve ilçemize büyük heyecan ve mutluluk kazandırmıştır. Üniversitemizin eğitim-öğretime başlaması 2016-2017 Güz Döneminde bekleniyordu. Yaşanan ve tarihe kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz olayları nedeniyle eğitim-öğretimin 1. Dönemi Çankırı/Merkezde yapılması kararlaştırılmıştı. Bu nedenle öğrencilerimiz Güz Döneminde Çankırı/Merkezde eğitim görmek için, kalacak yurt ve evlerini oradan tutmak zorunda kalmışlardı. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin daim kılınmasıyla birlikte Üniversitemiz ve Öğrencilerimiz için Belediye olarak her daim yanlarında olduğumuzu belirterek 2016-207 Bahar Dönemi eğitim yılının ilçemizde yapılması için gerekli çalışmalarımızı başlattık. İlk öncelikle üniversite öğrencilerimizin yurtlarla yapmış oldukları yıllık anlaşmaların 1 yıl boyunca fes edemediklerinden dolayı oluşacak maddi külfet için Belediyemiz öğrencilerimiz için ÇANKIRI-Ilgaz arası yarım dönem ücretsiz şekilde gidip gelmeleri için servisler ile antlaşma yaparak öğrencilerimizin kullanımına sunduk. Çankırı’da ev tutmuş öğrencilerimiz içinde, Ilgaz’ımızda ev sahipleriyle görüşülerek öğrencilerimiz uygun fiyatlarda ev kiralamalarına yardımcı olduk. Çankırı’dan Ilgaz’ımıza eşyalarını taşıyacak öğrencilerimiz için Belediyemizce araçlar tahsis ederek öğrencilerimizin ilçemize taşınmalarına da yardımcı olduk. Ilgaz’ımızın Anadolu’nun sunmuş olduğu misafirperverliği en şekilde evlatlarımıza sunmaya çalıştık ve sunmaya devam edeceğiz.

Üniversitemizin Ilgaz’ımıza kurulmasında emeği geçen herkese tekrardan teşekkür eder, Öğrencilerimize başarılar dileriz.