10/03/2017

BELEDİYEMİZ İTFAİYE AMİRLİĞİ ÇOCUKLARIMIZIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

1-7 Mart Deprem Haftası münasebetiyle İlçemiz içerisinde bulunan ilkokul, lise ve anaokulu öğrencilerine felaket durumlarında nasıl davranılması gerektiği ve yangın durumlarında alınması gereken önlemleri göstermek amacıyla yangın tatbikatları düzenlendi.

Belediyemiz İtfaiye ekibimiz Ilgaz Anaokulu’nda minik öğrencilere, yangın anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak anlattı.

Ekiplerimiz çocuklara bir yangın esnasında nerelere saklanabileceklerini,  nasıl dışarı çıkabilecekleri ve yardım isteyebileceklerini gösterdi. Yangın varmış gibi yapılarak dışarı çıkarılan çocuklara bir de yangın tatbikatı yaptırıldı. Tatbikatta miniklerin anlatılanları unutmaması için bahçede itfaiye aracı ile su sıktırıldı. Sırayla itfaiye hortumundan su sıkan öğrencilerimiz keyifli zaman geçirerek anlatılanları pür dikkat dinledi.

Alınabilecek tüm yaşamsal önlemler anlatıldıktan sonra itfaiye aracımız önünde fotoğraf  çektirilerek tatbikat sona erdirildi.