04/04/2017

Serçeler Köyü Yangın

Çok Kıymetli Hemşerilerim;

Dün İlçemiz Serçeler Köyünde yaşanan elim yangın olayından dolayı çok büyük üzüntü duymaktayım. Bu olay sadece Serçeler Köyü sakinlerini değil tüm hemşerilerimizi derinden yaralamıştır.

Dün Saat 10.00’da Belediyemiz İtfaiye Amirliğine gelen yangın ihbarı üzerine ekiplerimiz saat 10.15’de olay yerine intikal etmiş olup, yangına ilk müdahaleye başlandıktan sonra 16 kişilik itfaiye erlerimiz, 2 adet itfaiye aracımız, 2 adet su tankerimiz ve 1 adet kepçe ile yangına mücadeleye devam edilmiştir. Yangının alana yayılmasıyla birlikte Orman İşletme Müdürlüğü arazözler ile destek vermiştir. Aynı zamanda Sayın İlçe Kaymakamımız Muhammed Gürbüz, İlçe Jandarma Komutanımız J. Yzb. Serkan Görür ve Orman İşletme Müdürümüz Utku DANIŞ ile yaptığımız istişareler sonunda İl AFAD Müdürümüz Hasan Sait KORKUTATA ile görüşüp desteklerini istedik. Ayrıca Kaymakamımız, Sayın Valimiz Mesut KÖSE Beyefendiye ilk bilgileri verdi. Yangının ilerlemesini öngörerek Çankırı Belediyesi, Korgun Belediyesi, Kurşunlu Belediyesi, Tosya Belediyesinden destek ekipler istenmiştir. Ilgaz Orman İşletme Müdürlüğümüz, Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucun da destek arazözleri istemiştir. Devletimiz tüm imkânlarını seferber etmiş ve değerli Serçeler Köyü için seferber olmuştur.

Yangın saat 16.00’da tamamen kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmaları başlamıştır. Bu uzun uğraş ve özverili çalışma sonucunda ne yazık ki 25’e yakın ev kullanılmaz hale gelmiştir. Belediyemiz itfaiye ekipleri her hangi olumsuz bir durum karşısında anında müdahale etmek için olay yerinde nöbet tutmaktadır.

Bu elim olay karşısında bütün gücüyle seferber olan Sayın Valimiz Mesut Köse’ye, İlçe Kaymakamımız Sayın Muhammed Gürbüz’e, Çankırı Alay Komutanı J. Albay Halil ALTINTAŞ’a, İlçe Jandarma Komutamız J. Yzb. Serkan GÖRÜR’e ve Jandarma Teşkilatımıza, AFAD Çankırı İl Müdürü Hasan Sait KORKUTATA’ya, Ilgaz Orman İşetme Müdürü Utku DANIŞ’a ve yangın ekibine, çevre ilçelerden gelen Orman İşletme Müdürlükleri yangın söndürme ekiplerine, Çankırı Belediye Başkanı İrfan DİNÇ’e, Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Serdar BAHÇECİ’ye, Çankırı İtfaiye Amirliğine, Korgun, Kurşunlu, Çerkeş ve Tosya İtfaiye Amirliği ve İtfaiye Erlerine, Ilgaz Belediyesi İtfaiye Amirli ve tüm personelime TEŞEKKÜR EDERİM.

Bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle Kıymetli Serçeler Köyü Halkına ve Tüm İlçemize Geçmiş Olsun Dileklerimi Sunarım.

Arif Çayır