28/08/2017

11. Ilgaz Dağı Kültür ve Sanat Festivali Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

Anadolu’nun Cenneti Ilgaz’ımızda 10BİN Kişiyle Festival Coşkusu

“11. Ilgaz Dağı Kültür ve Sanat Festivalimiz” Ilgaz’ımıza HAYIRLI OLSUN…

25-26 Ağustos Tarihlerinde Ilgaz Kaymakamlığımız ve T.C. Ilgaz Belediye Başkanlığımızca ortaklaşa düzenlenen “11. Ilgaz Dağı Kültür ve Sanat Festivali” sevgili hemşerilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Festival Programı kapsamında Ilgaz’ımız için değer olan Derbent Şehitliğimizde, Ilgaz’ımızın Kıymetli Kamu Kurum ve Kuruluş çalışanları, İl ve İlçemizin Kıymetli Siyasi Parti Temsilcileri, STK Başkanları, Değerli Hemşerilerimiz ve programımız kapsamında sünnet ettirdiğimiz çocuklarımız ve ailelerinin katılımıyla başladı. Tören içerisinde konuşma yapan Başkanımız ÇAYIR; Birlik ve Kardeşliğimizin simgesi haline gelen festivalimizin gurbette yaşayan vatandaşlarımıza kendi topraklarına karşı duydukları özlemi bir parçada olsa giderme şansı sunduklarını ve burada kardeşlik duygularının bir kez daha can bulduğunu dile getirirken. Anadolu’nun Cenneti Ilgaz’ımızda var olan Vatan Sevdası duygusunun hiçbir zaman son bulmayacağını ifadelerine ekledi. Aziz Derbent Şehitlerimizin kendi Atalarımız olduğunu unutmadan, vatan ve bayrak sevdasıyla şehit olmuş atalarımız aziz maneviyatını gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza aktarılması temennisini dile getirerek, festivalin halkımıza hayırlı olması temennisinde bulundular.

Festivalimiz Sünnet ettirilen 40 çocuğumuza yönelik Merkez Yeni Camiinde okutulan Mevlid-i Şerif ile devam etti. Ardından çocuklarımıza yönelik oluşturulan ve birçok vatandaşımızın katılımıyla gerçekleştirilen Sünnet Konvoyu ilçe içerisinde renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklarımız için hazırlanan animasyon gurubu ise çocuklarımızın mutluluğuna mutluluk kattı.

Festivalimize birçok gurup eşlik etti. Başta Kardeş Şehrimiz Nazilli İlçesi Belediye Başkanlığı Mehteran Takımı ve Efeler Halk Oyunu Gurubu, harika yöresel dans oyunlarıyla KUZEYİN UŞAKLARI Ilgaz Halkıyla kucaklaşmak için Km’lerce uzaktan ilçemize gelerek festivalimize renk kattılar. Festival alanımıza hareket katan Ilgaz’lı hanımlarımız el emeği göz nuruyla hazırlamış oldukları sergiler ve bayanlarımızın hazırladığı yöresel yemeklerde festivalimize zenginlik kazandırmıştır.

Ilgaz’ımızın Festivalini 7’den 70’e tüm hemşerilerimiz sahiplenmiş Birlik ve Beraberliğimizin Daimliğini gelecek yıllara da taşıma arzusuyla ellerinden geleni yapmıştır.

Ilgaz’ımızın Şanı, Ilgaz’ımızın tadı olan Balımızıda kıymetli üreticiler unutmamış ve festivalimize en güzel etkinliklerle katılmışlardır. Festivalimizde eğlencelerde kıymetli yerel sanatçılarımız İsmail Doğan ve Ziya TEMUR’da katılmış ve sesleriyle bizlere harika dakikalar yaşatmışlardır.

Ilgaz’ımız yaz-kış turizmiyle Ülkemizde eşine az rastlanır bir coğrafi yapıya sahip olduğundan topraklarımızda her alanda çağdaşlaşma yolunda gelecek nesillerimizde en iyi şekilde bu durumu değerlendirerek en iyi şekilde spor aktiviteleriyle Ilgaz’ımızın tanıtımını festivalimize taşımışlardır.

Festivalimizde birbirinden Kıymetli Sanatçılarımız Oğuz BORAN ve Gülden MUTLU’nun katılım sağladığı bütünlük çerçevesinde tüm hemşerilerimizle birlikte olmak ve birlikte eğlenip Ilgaz’ımızın bütünlüğünü daim etmek bizler için onur olmuştur.

Bu Bütünlüğü Bizlere Yaşatan Başta; Kıymetli Milletvekillerimize, Valimize ve Kaymakamlığımıza,

Ilgaz’ımızın Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri ve Çalışanlarına, Siyasi Parti Temsilcilerimize, STK Başkanlarımıza, İş Adamlarımıza, Federasyon ve Birlik Başkanlarımıza, Esnaflarımıza, Emeği ve Katkısı Bulunan Tüm Herkese Canı Gönülden TEŞEKKÜR EDERİZ.

T.C. Ilgaz Belediye Başkanlığı