16/03/2018

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Kutlu Olsun…

Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, Türk ulusu tarihin akışı üzerinde belirleyici bir rol oynamıştır. Bu zafer, ulus olma şuurunun tohumlarının atılarak Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir saygınlık ve azmin mücadelesidir.

Vatanımızı ve istiklalimizi, sarsılmaz imanlarına ve eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, milli çıkarlarımızın savunulması ve bizlerin huzur ve güven içinde yaşayabilmesi için canlarını feda etmişler ve milletimizin gönlündeki yerlerini almışlardır. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış vatan topraklarında özgürce yaşıyorsak, şanlı bayrağımız ihtişamla dalgalanıyorsa bunu şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz.

İşte bu nedenle bugün bizlere düşen görev, 15 Temmuz’da olduğu gibi istiklal ve istikbalimiz için canımız pahasına ülkemizi terörist ve işgalcilere teslim etmemek, Cumhuriyetimizi yeni kazanımlarla yarınlara taşımaktır. En büyük hedefimiz, birlik ve beraberliğimizi koruyarak dünyanın çağdaş, kalkınmış ve güçlü ülkelerinden biri olma yolunda kararlılıkla yürümek olmalıdır.

Bu düşünceler eşliğinde, Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü olan Şehitler Günü münasebetiyle tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Arif ÇAYIR

Ilgaz Belediye Başkanı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Kutlamaları çerçevesinde program hazırlayıp bizlere sunan Yavuz Sultan Selim İlkokulu Değerli Öğretmenlerine ve Öğrencilerini en kalbi duygularımla selamlar, böylesi güzel bir program sundukları için kendilerine Teşekkür Ederim. Arif ÇAYIR-Belediye Başkanı