15/10/2018

MEZBAHANEMİZ HİZMETİNİZDE

“ILGAZ BELEDİYESİ MEZBAHANESİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI”

Ilgaz’ımızda geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlanarak Kurban Bayramımız itibariyle hizmete giren belediyemiz mezbahanesi, belediyemiz bünyesinde çalışan uzman ekiplerce et kesim işlemine başlamıştır.

Yaklaşık 2Milyon Türk Lirasına mal olan Ilgaz Belediyesi Mezbahanemiz, gerekli ruhsatlandırmaları tamamlamış olup, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların İslami kurallara uygun şekilde kesimleri gerçekleştirecek duruma gelmiştir. Aynı zamanda belediyemizin öz kaynakları çerçevesinde mezbahanemize Soğutmalı Et Taşıma aracıda kazandırılmıştır. İnsan sağlığı odaklı gerçekleştirilen projemiz amacına en uygun şekilde yapılandırılmış, yapımı ve teknolojisi itibariyle en ufak ayrıntıya kadar düşünülerek hayata geçirilmiştir.  3,5 Dönüm üzerine kurulan mezbahanemizde 500m² kapalı alan üzerine kurulan yapı içerisinde veteriner hizmet odası, modern lavabolar, soğuk hava depoları, son teknolojiye sahip küçükbaş ve büyükbaş hayvan kesim üniteleri, mescit yer almaktadır.

Bölgemize en iyi hizmeti sunmayı hedef edinen Belediye Mezbahanemiz halkımıza ve kasap esnaflarımıza en uygun şekilde hizmet sunabilmek adına Belediyemiz Meclisinde almış olduğu aşağıda belirtilen ücret tarifesiyle sizlerin hizmetine başlamıştır.

Mezbahane Ücret Tarifesi;

KASAP ESNAFLARIMIZ İÇİN;

Kesim Ücreti Büyük Baş Taşıma Dahil(İlçe İçi)     : 125,00TL.(KDV Dahil)

Kesim Ücreti Küçük Baş Taşıma Dahil(İlçe İçi)     :  25,00TL.(KDV Dahil)

Et Taşıma İl Dışı                                               : Her KM için 3,00TL.(KDV Dahil)

Et Taşıma İl İçi (Diğer İlçeler)                            : Her KM için 2,00TL.(KDV Dahil)

-Soğuk hava deposu kullanımı azami 3 Gün olmak şartıyla kesim ücretine dahildir. 3 Günden sonra Büyük Baş Hayvan için her gün için 10,00TL. Küçük Baş Hayvan için her gün 5,00TL. olarak ücretlendirilecektir.

-Kesimhanemizde kesimi yapılan etler sabah ve öğleden sonra olmak üzere azami 2 seferde taşınacaktır.

-Zorunlu hallerde (Tatil ve Mesai Saati Haricindeki) kesimlerde normal tarife ücretinin %100 fazlası ücret uygulanacaktır.

KASAP ESNAFLARIMIZ HARİCİNDEKİ KESİMLER;

Kesim Ücreti Büyük Baş                            : 150,00TL.(KDV Dahil)

Kesim Ücreti Küçük Baş                            : 50,00TL.(KDV Dahil)

Et Taşıma İlçe İçi Büyük Baş Hayvan          : 50,00TL.(KDV Dahil)

Et Taşıma İlçe İçi Küçük Baş Hayvan          : 20,00TL.(KDV Dahil)