07/11/2018

SIFIR ATIK PROJESİNE TAM DESTEK

Belediyemizden “Sıfır Atık Projesine” Tam Destek…

“Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.

Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir artış yaşanmakta ve bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal hem de belediye genelinde yaygınlaşmaktadır. Ülkemizde de Sayın Cumhurbaşkanımızın Kıymetli Eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin başlatmış olduğu projeye bizlerde Belediye Başkanlığımız bünyesinde çalışanlarımızla birlikte tam destek veriyoruz.

Gelecek dünya yaşamında büyük etki bırakacağına olan inançla ilçemizde de başlattığımız SIFIR ATIK Projesinin hayırlı olmasını dilerim.

Arif ÇAYIR

Ilgaz Belediye Başkanı