Ilgaz Belediyesi

09/08/2019

Belediye Başkanımızın Kurban Bayramı Mesajı

Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Ebedi kardeşliğimizi güzel duygularla pekiştirdiğimiz bayram günlerinde daha bir muhabbetle kucaklaşıyoruz. Sevginin, vefanın, sadakatin, fedakârlığın simgesi olan kurbanın ve Kurban Bayramının anlamını çok iyi idrak etmeliyiz. Kurban bir nevi elimizle verdiğimize gönlümüzü de vermektir. Bu günler, Hac ibadetinin ifa edildiği, kültürleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca Müslümanın, dualar eşliğinde, kardeşlik manzarası ortaya koyduğu günlerdir.

Dayanışma içerisinde, kurbanlarımızı paylaşarak, ikramda bulunarak, aile büyüklerimizin hayır dualarını alarak, çocukları, öksüzleri ve yetimleri sevindirerek bayram sevincini çoğaltmalıyız. Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanlarımızı hatırlamalıyız; kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmalı, yüzlerinin gülmesine vesile olmalıyız. Bu bayram vesilesiyle aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle kıymetli hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, Bayramın, Ilgaz’ımız, Çankırı’mız ülkemiz, İslam Alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan diliyorum.

Mehmed ÖZTÜRK

Ilgaz Belediye Başkanı