Ilgaz Belediyesi

08/10/2019

Soğuk Kış Günlerinde Sıcak Bir Yuva: Kedi Evleri

4 Ekim hayvanları koruma gününde konuyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla, sokakta yaşayan kedilerin soğuk kış günlerinde barınmaları için belediyemiz tarafından ilçemiz genelindeki park ve bahçelere "kedi evleri" yerleştirdi. Sokak kedileri, "kedi evleri" sayesinde yağmur, soğuk ve rüzgardan korunacak.

Belediye Başkanımız Mehmed ÖZTÜRK, konuyla ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün aç ve açıkta kalan sokak kedileri için sıcak birer yuva sağlamaya başladık. Ilgaz merkezindeki muhtelif alan ve parklara 'kedi evleri' yerleştirerek montajını tamamladık. Temennimiz sokak kedilerinin kışı sıcak ortamda geçirmelerini sağlamaktır." dedi

Vatandaşlardan kedi evlerini korumalarını isteyen belediye başkanımız sözlerini şöyle tamamladı: "Tek dileğimiz, yaptığımız kedi evlerine sahip çıkılması, korunması ve bunların tahrip edilmemesidir. Bir de kış aylarında aç kalan kedilere elimizden geldiğince yiyecek bırakılmasıdır. Onların da birer cana sahip olduğunu unutmamalıyız ki çocuklarımız parklara gelip bu evleri gördüğünde, onlara da bu vesileyle hayvan sevgisini aşılayalım."

793d3d72-28cf-4910-9c1c-7088ea26812c