Ilgaz Belediyesi

26/02/2020

Belediye Başkanımızın Regaib Kandili Mesajı

Belediye Başkanımız Mehmed ÖZTÜRK, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkanımız Mehmed ÖZTÜRK mesajında, "Bereket ve rahmet dolu üç aylara ulaşmış, on bir ayın sultanı Ramazan'ın gölgesini üzerimizde hissetmiş bulunuyoruz. İnsanlarımızın Cenab-ı Allah’a her zamankinden daha derin bir şükür ile ibadet imkanı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum." dedi.

Üç ayların manevi hayatımızda önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Başkanımız; "Kandiller, Müslümanlar olarak Cenab-ı Allah'ın rahmet, bereket ve affına olan umudumuzu zirve noktaya taşıdığımız ve manevi iklimiyle huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir. Yüce Allah'ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği bu dönemleri iyi değerlendirmeliyiz." diye konuştu.

Başkanımız mesajını şöyle sürdürdü: "İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inanıyorum. Kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz. Bu gecenin feyiz ve bereketinden tüm insanlığın faydalanmasını temenni ediyor, Üç Aylar ve Regaib Kandilinin ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum."