Ilgaz Belediyesi

23/03/2020

Evde Kal Sağlıklı Kal Ilgaz

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün İkametten ayrılma kısıtlanması/yasaklanması konulu yazısı gereği; 21/03/2020 günü saat 24.00’dan sonra 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan hastaların ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklanması kararı alınmıştır.

Karar gereğince;

İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarının karşılanması için Kaymakamımız Sayın Osman UĞURLU Başkanlığında yapılan toplantı ile ilçemizde  Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulmuştur.

Kısıtlama getirilen vatandaşlarımızın 65 yaş ve üzeri ile kronik vatandaşlarımızın sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli tedbirler alınmıştır. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşlarımızın 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirmeleri doğrultusunda başta kolluk birimleri olmak üzere yeteri kadar kamu görevlisi/ekip ve araç görevlendirilecektir.

Bu kararlar doğrultusunda Kaymakamımız Osman UĞURLU ’nun talimatları ile ilçemizde de ikametlerinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen vatandaşlarımız yukarıda belirtilen ihbar hatlarına başvuru yaparak ihtiyaçlarını giderebileceklerdir.

DSC_5204-1