Ilgaz Belediyesi

18/05/2020

Belediye Başkanımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

19 Mayıs 1919, tarihe altın harflerle yazılan şanlı mücadelenin başlangıcı, kaderimiz ve karakterimiz olan bağımsızlığın ilk adımıdır. Aziz vatanın prangalardan kurtuluşu, asil bir milletin uyanışıdır. Asırlarca dünyaya yön vermiş bir medeniyetin yeniden şahlanışıdır.

Üstünden tam 101 yıl geçmesine rağmen bu ateş, o zaman öylesine kuvvetli yakılmış ve öylesine emin ellere emanet edilmiş ki sönmeden bu günlere kadar taşınabilmiştir. Bugünün gençleri; atalarının sarsılmaz iradeleri, tükenmeyen güçleri ve milletine olan inançları sayesinde koruyacak ve savunacak değerlere sahip oldular.

Şimdi gençlerimize düşen, kendileri için sağlanan tüm imkanları kullanarak; eğitimli, vatansever, üreten, düşünen, çağın gereklerine uyan ancak özünden kopmadan hareket eden bireyler olmak için çalışmaktır. Gençlerimiz, biraz sıkıntılı geçen bugünlerimizi atlatmak için 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda Güçlü ve Büyük Türkiye idealine ulaşmak için tasarlayıp yaptıkları çalışmalarla bize güç veriyorlar. Meslek Liseli gençlerimiz, ürettikleri sağlık malzemeleri ile diğer liselerimizdeki tüm gençlerimizde her alanda ortaya koydukları yenilikçi fikirleriyle Milli Teknoloji hamlesine her geçen gün daha fazla katkı sağlıyorlar. Böylece daha önce de olduğu gibi bu zorlu günleri de gençlerimizin zekası, azmi, gücü ve ürettikleri sayesinde daha kolay atlatacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz milletimizin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyor; kendini milletine adayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Mehmed ÖZTÜRK
Ilgaz Belediye Başkanı