27/07/2016

Kamuoyuna Saygıyla Duyrulur

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur;

7-10 Eylül 2016 Tarihinde yapılması planlanan “11. Ilgaz Dağı Kültür ve Sanat Festivali ve Bütün Yönleriyle Ilgaz Sempozyumu ” 15 Temmuz 2016 akşamı ülkemize, milletimize, meclisimize, cumhurbaşkanlığımıza, demokrasimize ve milli irademize karşı başlatılan DARBE GİRİŞİMİ yüzlerce insanımızın şehadeti, bini aşan insanımızın gaziliği ile neticelenmiştir. Gönül isterdi ki bizleri ve tüm milletimizi üzen bu ve buna benzer sıkıntılar hiç olmasın. Bu girişimin hemen ardından Hükümetimizce ilan edilen OHAL kanunu kapsamında hem yaralarımızın sarılması hem de acılarımızın zaman içerisinde biraz daha dinmesini arzu etmekteyiz. Milletimizin acısı henüz çok taze ve akademik dünyadaki hareketlilik devam etmekte iken bu sene içerisinde düzenlenmesi planlanan “ 11. ILGAZ DAĞI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NİN” İPTAL etmenin daha uygun olacağı, Sempozyumumuzun ise daha ileri bir tarihe tehir edilmesini uygun görmüş bulunmaktayız. Bu sebeple tüm akademik camiadan ve Ilgazlı Hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızdan özür dileriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu hunharca girişimde hayatını yitiren şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, geride kalanlara da sabırlar diliyoruz. Bu hain olayın sorumlularını önce Allah’a sonra Yüce Türk Milletinin adaletine havale ediyoruz.

Arif ÇAYIR

Ilgaz Belediye Başkanı