19/09/2016

GAZİLER HAFTASI GURURLA KUTLANDI.

İlçemiz Cumhuriyet Parkı Önünde Yapılan Törende Gaziler ve İlçe Yöneticileri Bir Araya Geldi. Gaziler Haftası Münasebetiyle Başkanımızın Yaptığı Açıklama Şöyle;
"Anadolu topraklarının vatan kılınmasında, milletimizin ve ülkemizin varlığını devam ettirmesinde gaza anlayışı en önde gelen değerlerimiz arasındadır. Bu coğrafyanın ruhunda, bu ülkenin her taşında, her toprağında, adları sanları bilinmeyen milyonlarca gaza erinin, şehidin, gazinin kanı bulunuyor. Dün cephelerdeki savaşlarda istiklal ve istikbaline sahip çıkmış olan aziz milletimiz, bugün de ülkemizin huzuruna kast eden terörle mücadeleye devam ediyor.
Bu millet gazi millettir...
Bu vatan şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir.
Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktaracağız.
Bu toprakları vatan kılan, bugünlere getiren her bir şehide, her bir gaziye, isimleri bilinmeyen tüm kahramanlara şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade ediyorum, Allah onlardan razı olsun.
Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı “Gazi” ünvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."
Arif ÇAYIR
Ilgaz Belediye Başkanı