07/11/2016

HIŞ-HIŞ Suyu Polemiğine SON

Bir önceki dönemde Ilgaz Belediyesi imkânları ile ilçemize kazandırılan halk arasında “Hış Hış Suyu” olarak bilinen suyun, Ilgaz Dağı tüneli ve yollarının yapımına başlanması neticesinde ana taşıma şebekesinde ciddi anlamda tahribat, kırılma ve kayıplar yaşanmıştır.

Önceki belediye yönetiminin karayolları ile yaptığı protokol neticesinde bozulan ana şu şebekesinin tamamının yenilenmesi karayollarının sorumluluğunda olmadığından tüm masraf ve yükümlülükler altında Belediyemizin imkânları ile su hattını yenileme çalışmaları devam ettirilmiştir.

Bu sebepten dolayı “Hış Hış Suyunun” tekrar geçeceği yerler yeniden planlanmış ve kazı çalışmaları hiçbir kurumun katkısı olmadan Ilgaz Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapılmıştır. Belediye Başkanımız Arif ÇAYIR’IN talimatlarıyla bu zorlu hizmet süreci Belediye ekiplerimiz üstün özverili çalışmaları neticesinde 22/09/2015 Tarihinde Saat 15:00’de Mübarek Kurban Bayramı’mızdan önce Kıymetli Ilgaz Halkının kullanımına yeniden kazandırılmıştır.