"Anadolu'nun Cenneti Ilgaz"

Ilgaz

Ilgaz'da Kayak Keyfi Bir Başka

Batı Karadeniz'in en büyük kayak pistini barındıran Ilgaz Dağı'nda kayak keyfi bir başka. 4.500 metre telesiye hattı ile ziyaretçileri uzun soluklu bir doğa şöleni bekliyor.

Anadolu'nun Cenneti Ilgaz

Doğa severlerin uğrak yeri olan Ilgaz Dağı, kış aylarında bambaşka bir havaya bürünerek kartpostalları aratmayacak manzaraları ile adeta ziyaretçilerini büyülüyor.

Yıldıztepe Kayak Merkezi

Muhteşem doğa manzarası ile bütünleşerek, şehrin ve işlerinizin günlük karmaşalarına biraz ara vermenin vakti geldi. Yıldıztepe Kayak Merkezi ormanın göbeğinde sizleri bekliyor.

12. İstiklal Yolu Etkinlikleri Göz Doldurdu

• 25.10.2021
  • ilgazbelediyesi
İlçemiz Ilgaz’da 12. İstiklal Yolu etkinlikleri bu hafta sonu 23 Ekim Cumartesi günü Derbent Şehitler Anıtındaki anma töreniyle başladı. Derbent Şehitliği mevkiindeki törenin ardından ilçemiz Merkezinde devam eden etkinlik, oluşturulan kortej ile Çarşı merkezinden Şehitlik mezarlığına mehteran ve mermi taşıyan kağnı arabası eşliğinde yürüyüş ile devam etti. Şehitlik mezarlığındaki törenin ardından ilçe merkezinden geçen kortej Karayolları 157. Şube Şefliğine kadar devam etti. Burada Belediye Başkanımız Sayın Mehmed Öztürk ile Ilgaz Kaymakamımız Sayın Osman Oğuz Ekşi katılımcılara keşkek ikramında bulundu ve ilk günkü tören burada sona erdi.

24 Ekim Pazar günü, tören ilçemize bağlı Kıyısın Köyü ile Belediyemizin eşgüdümünde Tarihi Üçoluk Karakolu Mevkiinde başladı. Katılımcıların sabahın erken saatlerinden itibaren toplandığı tören alanında ilk yürüyüşler Dağcılık Grubu tarafından saat 9.30’da başlatıldı. Dağcılık gurubunun yürüyüşünün ardından saat 10.00’da başlayacak Halk Yürüyüşü için toplanan kalabalıklar mermi taşıyan kağnı arabası öncülüğünde tören alanında yerini aldılar. Saat 10.00’da başlayan Halk Yürüyüşü Tarihi Üçoluk Karakolu Mevkiinden kortej eşliğinde Kıyısın Köyüne kadar devam etti. Kıyısın Köyünde Protokol ve Halk Kitlesinin yoğun katılımı ve günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşmalarla devam eden program Ankara Keçiören Belediyesi Halkoyunları Topluluğunun Seymen gösterisi ve Yöresel Oyunlarıyla renklendi.

Programın sonunda Belediye Başkanımız Mehmed Öztürk’ün at üzerindeki performansı protokol ve izleyiciler tarafından büyük takdirle karşılandı.

Programın ardından yemek ikramıyla tören sonlandırıldı.
  • 12. İstiklal Yolu Etkinlikleri Göz Doldurdu