Belediyemize ait Kültür Merkezi Yerleşkesi İçerisindeki Çok Amaçlı Gösteri ve Konferans Salonumuzda bugün Ilgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Koordinatörlüğünde ve Belediyemiz ev sahipliğinde düzenlenen, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk'ün de konuk olduğu örnek seminer, Yozgat Bozok üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Böyükata tarafından verildi.
İlçemiz ortaokul 7. sınıf öğrencilerine yönelik seminerde Prof. Böyükata öğrencilere fizik ve kimya bilimlerinden yola çıkarak belirli konularda açıklamalarda bulundu.
Kişisel gelişimlerine, gelişmeleri fark etmelerine, dünyayı ve yeni düzeni okumalarına, ortak akıl çerçevesinde gerçekleştirilen bilimsel ilerlemeye, inovasyon ve yeniliğe değinen Böyükata, açıkladığı konuları günlük hayattan ve tarihten önemli şahsiyetlerden örnekler vererek öğrencilere aktardı.
Program sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı ve Belediye Başkanımız Mehmed Öztürk'ün kendisi için yaptırdığı plaket ile sembolik hediye kendisine İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Bahçeci tarafından takdim edildi.
Fotoğraf çekimiyle seminer sona erdi.